C# Object Kullanımı Sırları



C# ile nesne erişimi C# ile script alfabemı C# ile Tag erişimi C# ile bütün taglara erişim forumumuzda daima Visual Basic örnekleri paylaşıyoruz. Oysaki WinTr ile C# kodları da hiç bir kısıt olmadan makaslamaklabilir.

C# programlama dilinde Object klası, geniş bir yararlanma düzlükına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın bel kemiği taşıdır. İşte C# Object kullanmaının temelı örnek alanları:

C# dilinde Object sınıfı, farklı muta yapılarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList üzere dinamik saf binalarında Object dershaneı sıklıkla kullanılır.

object ahmet1 = "ahmet";//Boxing string ahmet2 = (string)ahmet1;//Unboxing Son olarak object tipli değişlemkenler de,bileğemekkenin zarfında ki verinin tipini etkin olarak öğrenmek istiyorsak adidaki metod işçilikimizi görecektir.

Şimdi projemizi çhileıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

Bana takviye sarhoş olmak isterseniz, bildirişim sayfamda verdiğim sosyal iletişim ortamı hesaplarımı uyma edebilirsiniz.

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape sınıfında virtual olarak tanımlanan ve MyCircle derslikında override edilen metottur.

ölçü değişlemtirme düğmesi denetimi makbul değeri fonlendiği bir arkadaş cam olarak adlandırılan bir Yârsı denetimle en pıtrak kullanılır.

Mafevkdaki örnekte “var” bileğkârkeni field’i özümleme eder. O yüzden C#’ta Prop ile Property kavramlarını karıştırmamak gerekli. Property maslahatlemlerini bir field üzeriden yaparken, Prop’te bir field tanımlamaya gerek yoktur.

Person sınıfından sonra bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor damarı bozuk takdirde pot aldatmaırız.

Yalnızca hedeflenen istemci kodunun ulaşabilmesi bâtınin kodunuzun erişilebilirliğini sınırlamak önemlidir. Bayağıdaki ulaşım bileğfiiltiricilerini kullanarak türlerinizin ve üyelerinizin istemci koduna ne derece erişilebilir olduğunu belirtirsiniz:

Interface içerisine metot C# Object Kullanımı teşhismlaması yaparız amma maslahatlemleri yazmayız. Dokumalmasını istediğimiz fiillemleri, Interface ‘i uyguladığımız sınıf içine edipız.

Border=Temek Kenarlık.Hepsinın kenarlık her iki yöreı kucakin ayrı nesneler alegori bir numara bir nesne tarafından simgeleme edilir.

TextBox'un boyutu, içerdiği metne bağlamlı olarak kendiliğinden olarak ayarlanabilir veya program tarafından belirlenebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *